מה בין לקות למידה ללקות הוראה?
- תהל ארז
- Feb 15
- 1 min read
Updated: Mar 24

מה בין לקות למידה ללקות הוראה?
שימו לב שלא תמיד מדובר בלקות למידה. ישנם מקרים חריגים בהם חווית למידה לא טובה ונסיבות חיצוניות לקויות עלולות לגרום לכך שתלמידים אינם מתקדמים בלמידה בהתאם לרמת כיתתם, ובהמשך מפתחים הפרעת למידה נרכשת/התנהגותית, פחד והתנגדות ללימודים באופן כללי. המונח לקות הוראה מתייחסת לאותם מצבים.
היעדרות ממושכת מלימודים (כפי שחווינו בזמן הקורונה ובזמן מלחמת חרבות ברזל).
קשיי שפה.
התמודדות עם בעיות רגשיות אחרות.
יחס לקוי מאנשי הוראה.
שיטות הוראה שאינן מתאימות לתלמידים מסוימים.
לכל ילדה וילד יש מערכת ייחודית של חוזקות וחולשות, לכל אחד סגנון למידה אחר שמתאים לו, כל אחד מתמודד עם קושי אחר או עם כמה קשיים שונים. מערכת החינוך לא יכולה, שלא באשמתה, להעניק לכל תלמיד ותלמידה את כל תשומת הלב המגיעה להם. שחיקת מעמד המורה, ריבוי תלמידים בכיתה ושיטות הוראה מבוססות שינון על פני התנסות והבנה, הן לצערנו רק חלק מהסיבות.
ישנם ילדים שמסתגלים היטב ללמידה בכיתה. אבל מה לגבי אלו שלא? מה לגבי אלו שהשיטה פשוט לא מתאימה להם? ב"למידה מותאמת אישית" אנו מזהים את החוזקות והחולשות של כל תלמיד ותלמידה, מגלים את סגנון הלמידה המתאים ביותר עבורם, מאתרים היכן ומתי נוצרו פערים ביסודות הלמידה ובמה עלינו להתמקד. אנו לומדים איך ללמוד טוב יותר ובצורה יעילה, מתרגלים מיומנויות למידה בסיסיות שילוו את התלמידים לאורך כל שנות בית הספר וגם מעבר לכך. והכי חשוב - שמים דגש על חיזוקים רגשיים, העלאת תחושת המסוגלות הלימודית, הביטחון והערך העצמי.
Commentaires