top of page
Designer (2).jpeg

סוגי לקויות למידה אצל ילדים, בני נוער ומבוגרים לעתים קרובות מאוגדים לפי המיומנויות האקדמיות המושפעות מהם, כאשר ייתכנו מצבים בהם אנשים מאובחנים עם שני סוגים או יותר של ליקויי למידה במקביל – מה שמכונה בשפה המקצועית לקות למידה רב בעייתית.

להלן מספר סוגי לקויות למידה נפוצים אצל תלמידים וסטודנטים:

• דיסלקציה – מכונה גם לקות קריאה ומתבטאת בקשיי למידה בסיסיים המתרחשים כשקיים קושי בזיהוי והבנת הקשר בין צלילים, תנועות, אותיות ומילים, קשיים בהבנת הנקרא המתבטאים בחוסר יכולת להבין את המשמעות של מילים, משפטים, פסקאות ורעיונות, ליקויים במהירות ושטף הקריאה וכן באוצר מילים כללי דל ביותר.

• דיסקלקוליה – מכונה גם לקות למידה במתמטיקה ומשתנה מאוד בהתאם לנקודות החוזק והחולשה האחרות של האדם, כך שהיכולת המתמטית מושפעת באופן שונה מלקות למידה לא-מילולית (NVLD), לקות שפתית, קשיי קשב או קשיי התארגנות, ליקויים בתפיסה ובזיכרון חזותיים-מרחביים, אולם באופן כללי דיסקלקוליה מאופיינת בקשיים בהבנה הכמותית, בזכירה וארגון של מספרים, סימנים ולוח הכפל, בספירה בדילוגים, באומדן זמנים ובקריאת שעון.

• דיסגרפיה – מכונה גם לקות כתיבה ומתארת ליקויים בפעולה הגופנית של הכתיבה ו/או בפעולה הפסיכולוגית של הבנת המידע ועיבודו ומאופיינת בקושי גופני בהרכבת אותיות ומילים, בקושי בארגון המחשבות על פני הדף ובקשיים בסדר וארגון הכתיבה, בהעתקה מדויקת של אותיות ומילים, בעקביות האיות ובקוהרנטיות הנכתב.

• לקות למידה לא מילולית (NVLD) – מאופיינת בליקויים משמעותיים בכישורים חברתיים ובקשיים מתמשכים במתמטיקה, בהבנת הנקרא, בכתיבה ו/או בתיאום מוטורי, כאשר אנשים המאובחנים עם לקות למידה לא מילולית (NVLD) לעתים תכופות אינם מובנים היטב על ידי סביבתם בשל הקשיים האובייקטיביים שלהם.

סוגי לקות למידה נפוצים:

© 2023 by תהל ארז הוראה מותאמת אישית. All rights reserved.

bottom of page